#

понеділок, 4 лютого 2013 р.

Типові переліки навчально-наочних посібників, технічних засобів навчання та обладнання загального призначення для загальноосвітніх навчальних закладів



НАКАЗ МІНІСТЕРСТВА ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ N 364 від 20.06.2002 м. Київ
Про затвердження Типових переліків навчально-наочних посібників, технічних засобів навчання та обладнання загального призначення для загальноосвітніх навчальних закладів (2-ге видання, доповнене)

На виконання Закону України "Про загальну середню освіту" та Указу Президента "Про додаткові заходи щодо забезпечення розвитку освіти в Україні" від 9 жовтня 2001 року N 941/2001, з метою забезпечення засобами навчання оновленого змісту навчальних предметів НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Типові переліки навчально-наочних посібників, технічних засобів навчання та обладнання загального призначення для загальноосвітніх навчальних закладів (2-ге видання, доповнене), що додаються.
2. Міністерству освіти Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій організувати оснащення загальноосвітніх навчальних закладів навчально-наочними посібниками, технічними засобами навчання та обладнанням загального призначення згідно з Типовими переліками цільовим постачанням за рахунок коштів відповідних бюджетів, а також додаткових джерел фінансування.
3. Дозволити Міністерству освіти Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій доповнити Типові переліки навчально-наочними посібниками, які враховують специфіку варіативної складової змісту загальної середньої освіти з урахуванням особливостей регіону, за погодженням з Науково-методичним центром організації розробки та виробництва засобів навчання Міністерства освіти і науки України.
4. Науково-методичному центру організації розробки та виробництва засобів навчання (Самсонов В. В.) організувати видання та доставку Типових переліків до Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.
5. Департаменту економіки та соціального розвитку (Куліков П.М.) забезпечити фінансування видання та доставки Типових переліків.
6. Наказ Міністерства освіти України "Про затвердження Типових переліків навчально-наочних посібників та технічних засобів навчання для загальноосвітніх шкіл" від 15.05.95 р. N 131 вважати таким, що втратив чинність.Міністр В.Г.Кремень

Додаток
ТИПОВІ ПЕРЕЛІКИ
навчально-наочних посібників, технічних засобів навчання та обладнання загального призначення для загальноосвітніх навчальних закладів (2-ге видання, доповнене)